Tegning med feeling – 21. til 23. september

 

Volker Zibell

Velkommen til tegneutstilling med Volker Zibell 21. – 23. september! Volker (f. 1953, Berlin) spesialiserer seg på tegning med fargeblyanter der han lager bilder med både naturalistiske og surrealistiske elementer basert på fotografier. Gjennom tegneprosessen bearbeider han fotografiene og improviserer med farger, komposisjon og motiver for få oppnå det ønskede uttrykket.

«Jeg synes teknikken er svært allsidig siden den også kan ligne på maleri. Sluttresultatet gir betrakteren en taktil eller sanselig opplevelse på grunn av det optiske samspill mellom fargepigmentene og papirstrukturen.» – Volker Zibell

Volker er uteksaminert fra Kunstakademiet i Berlin, og har siden 1979 jobbet med grafisk design, layout og fargelegging for en rekke norske forlag slik som Gyldendal Norsk Forlag, Semic Nordisk Forlag, Egmont Serieforlaget og Schibsted. Han har også vært vokalist, keyboardist og låtskriver i sitt eget band The Cut, og det er tydelig å se at musikken er en inspirasjon i bildene hans der mange av motivene inneholder musikere og instrumenter. I tillegg henter han også mange motiver fra det hverdagslige; tilsynelatende ubetydelige øyeblikk kan være fylt med både intensitet og poesi, mener han, som han fremhever gjennom sin egen teknikk, fargebruk og tolkning. «Når jeg føler at motivet jeg jobber med begynner å “vibrere”, anser jeg bildet som ferdig», sier han.

Flere originale tegninger vil være til salgs på utstillingen, og det vil også være mulig å kjøpe gicléetrykk av alle motivene i begrenset signert opplag på 50.

Velkommen!

Følg arrangementet på facebook

Se mer av Volkers arbeider her:
www.volkerzibellart.no

 

Åpningstider:

Utstillingsåpning
Fredag 21. september: 17:00 – 21:00

Lørdag 22. september: 12:00 – 18:00
Søndag 23. september: 13:00 – 18:00

Salgsutstilling
Gratis inngang