Meg og mennesker i mine historier 26-28 Oktober

Akram Esmaili

Akram Esmaili er født og bosatt i Iran, Tehran i 1957. Hun vokste opp med fem søsken i en middelklassefamilie. Moren hennes var sterk, lojal og modig som passet godt med faren som var meget åpensinnet, tolerant og respektfull med et positivt kvinnesyn.

I en tidlig fase ble hun fascinert av romantiske dikt, korte romaner, tegning og kunst og håndtverk. Som hobby begynte hun å skrive romaner og tegne da hun var femten år gammel. Dette holdt hun på med i flere år. Romanene var inspirert av kjente personer rundt henne og ukjente mennesker fra gaten. Dette ble fortellingene om deres liv.

Etter en del tid kjente Akram på et savn. Noe som manglet. «Å tegne var som medisin som fylte tomrommet i mitt liv’’. Hun fant sitt ‘’kjærlighetens hus’’, et trygt hjem. Her kunne hun være ærlig og uredd for fritt å kunne fortelle om en kvinne som ikke fantes men kunne ha eksistert. Akram kommuniserer med og gjennom menneskene i illustrasjonene. Av og til gråter og sørger hun med de.

‘’Fortsettelsen og avslutningen av mitt kjærlighetsfulle liv, eksistensialiseres med og gjennom menneskene i tegningene og historiene.’’

Følg arrangementet på facebook

 

Åpningstider:

Utstillingsåpning
Fredag 26. oktober: 17:00 – 22:00

Lørdag 27. oktober: 12:30 – 18:00
Søndag 28. oktober: 12:30 – 17:00

Salgsutstilling
Gratis inngang